Werken als Werkvoorbereider

Het werken binnen de informele sfeer van kantoor is leuk. Dat je daarnaast de mogelijkheid hebt om dicht op het proces te werken, maakt jouw werk pas echt bijzonder. Tijdens het werken als Werkvoorbereider ben jij namelijk in petrochemische fabrieken en op offshore platforms te vinden voor inspecties en vergaderingen. De tijd die je met jouw operationele collega’s doorbrengt op de werkvloer is waar jij echt naar uitkijkt.

Na een kop koffie loop jij door de planning van de dag. Zodra je gecontroleerd hebt of alles klopt, ga je aan de slag met de werkvoorbereiding. Je koopt materialen in en zorgt dat deze op tijd op de juiste locatie aankomen. Ook maak jij de werkpakketten je klaar. Na de lunch werk je aan een conceptaanbieding van een grote bestelling die voor vrijdag geplaatst moet zijn. De planning is krap, maar jij regelt het op tijd.

Aan het eind van de dag word je gebeld door een leverancier die een fout in de administratie tegenkomt. Na controle en correctie van de administratie zorg jij ervoor dat iedereen op de hoogte is van de juiste informatie. Zo komt ook die bestelling toch op tijd binnen. Dankzij jou kunnen jouw collega’s en onze klanten zonder problemen hun werk doen. Aan het eind van de dag denk je alvast na over de planning van volgende week. Dan ga jij namelijk aan de slag met offshore veldwerk.

Werksfeer

Een goede werksfeer is belangrijk, waar je ook werkt. Tijdens het werken als Werkvoorbereider kom je op veel verschillende locaties. Het ene moment zit je op een hoofdkantoor met internationale collega’s, het andere moment zit je in een gebouw direct naast een olie- en gasproductie-installatie. Soms werk je samen met een modificatieprojectteam van zes directe collega’s, terwijl je andere keren als E&I Specialist alleen met een WTB Specialist aan de slag gaat. De sfeer op jouw werkplek is altijd informeel, laagdrempelig en open. Je communiceert via korte lijnen. Omdat jouw input en inzichten worden gewaardeerd, denk je graag proactief mee over het verbeteren van processen.

Bijzondere werklocaties

Werken als Werkvoorbereider is overal kunnen worden ingezet. Als onshore Werkvoorbereider in de chemie werk je bijvoorbeeld op kantoor naast de fabriek. Kijk je naar buiten, of loop je even naar beneden? Dan zit je direct bovenop het productieproces. Alle installaties zijn bovengronds en goed te zien. Je kiest zelf wanneer je de fabriek induikt voor een inspectie. Als offshore Werkvoorbereider werk je incidenteel  één of twee weken op een platform om inspecties uit te voeren. Een functie als Werkvoorbereider is absoluut geen saaie kantoorbaan. Het is een constant avontuur door het unieke karakter van werken binnen de ruwe offshore en onshore industrie.

Variatie

De invulling van elke Werkvoorbereider vacature is weer anders. Zo kun je werken aan een fabrieksstop of het afronden van een modificatie of decommissioning project. Omdat je op projectbasis aan de slag gaat, is iedere dag anders. Je hebt je eigen, vaste project waar je voor langere tijd mee aan de slag kunt en waar je van de opstart- tot de afrondingsfase bij betrokken bent. Variatie vind je niet alleen inhoudelijk, maar ook in de samenwerking met anderen. Je werkt met collega’s vanuit de verschillende disciplines, zoals Productie, Onderhoud, Planning en Inkoop.

Wil jij werken als Werkvoorbereider?

Bekijk dan hier de actuele Werkvoorbereider vacatures! Heb je liever een persoonlijk gesprek over jouw mogelijkheden en ambities in het werken als Werkvoorbereider? Bel, mail of app gerust. Onze Recruiters gaan graag met je in gesprek. We zoeken namelijk altijd Werkvoorbereiders in onze verschillende vakgebieden in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord