Werken als Mechanic

Als Mechanic ben jij verantwoordelijk voor installatie-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Zonder jouw kennis en kunde, staan processen stil en kunnen jouw collega’s niet verder met hun werk. Omdat je als Mechanic zo’n belangrijk functie hebt, kom je Mechanics overal tegen, zowel in de offshore als in de onshore industrie. Je ziet dan ook veel verschillende werklocaties en je werkt in teamverband met diverse specialisten. Afwisseling in collega’s heb je dus ook. Inhoudelijk hoef je je niet te vervelen: als Mechanic voer je allerlei verschillende werkzaamheden uit. Uiteenlopend van boorinstallaties tot windturbineonderhoud en van petrochemische machinereparaties tot controles in de maakindustrie.

Jouw dagelijkse werkzaamheden bereid je zelf voor en voer je in teamverband uit, samen met andere Mechanics en Elektrotechniek en Instrumentatiespecialisten. Samen zorgen jullie ervoor dat de installaties waar jouw collega’s mee werken zo betrouwbaar mogelijk zijn. Als er een storing optreedt, verhelpen jullie deze op een efficiënte manier. Zo veroorzaakt een storing zo min mogelijk hinder en wordt het productieproces niet verstoord. Daarnaast voer je analyses en preventief onderhoud uit, juist om storingen te voorkomen. Aan het einde van de dag schrijf je een rapport over eventuele bijzonderheden.

Werksfeer

Werken als Mechanic betekent werken in en met hechte teams in een prettige en informele sfeer. Omdat je breed inzetbaar bent, kun je aan de slag in verschillende industrieën, zoals in de olie- en gasindustrie of procestechniek. In die werkomgevingen is samenwerken ontzettend belangrijk, omdat je aangewezen bent op elkaars specialistische kennis en kunde. Vooral als je offshore op een afgelegen platform werkt of juist onshore op een afgelegen industrieterrein, ben je afhankelijk van elkaar. Het is belangrijk dat je in zulke werkomgevingen zelfstandig en inventief bent en je verantwoordelijkheden serieus neemt.

Ontwikkeling naar Senior Mechanic of Operator Mechanic

Je kunt je als Mechanic bij ons verder ontwikkelen op verschillende manieren. Zo bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf te specialiseren binnen verschillende vacatures. Tot Senior Mechanic bijvoorbeeld, of je ontwikkelt je breder met een opleidingstraject tot Operator Mechanic. Ook als je geen directe groeiambities hebt, zorgen wij dat het werken als Mechanic uitdagend blijft door de afwisseling van werkplekken en -omstandigheden. Wij bieden je de mogelijkheid om verschillende cursussen en trainingen te volgen en om diverse certificaten te behalen, zodat je jouw mechanische vaardigheden kunt blijven aanscherpen en up-to-date kunt houden. Zo helpen wij jou verder in jouw loopbaan.

Verantwoordelijkheid

Jij en je collega’s zijn verantwoordelijk voor het ongestoord laten verlopen van de productieprocessen door installaties technisch in goed staat te houden. Het is ontzettend belangrijk dat jij die processen kunt begrijpen. Alleen dan kan jij de juiste beslissingen nemen als het proces niet volgens de planning verloopt. Het goed uitvoeren van onderhoudstaken is van cruciaal belang. Je bereidt hierbij niet alleen de door jou uit te voeren werkzaamheden voor, maar ook die van anderen. Als collega’s of externen onderhoud uitvoeren, geef jij hen instructies en begeleid jij ze in hun werk. Jij zorgt er op die manier voor dat iedereen volgens de juiste procedures en veiligheidsprotocollen werkt.

Wil jij werken als Mechanic?

Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij hebben altijd mogelijkheden voor zowel specialistische Mechanics als breed inzetbare experts. De actuele vacatures zie je in ons vacatureoverzicht. Heb je liever eerst contact met één van onze Recruiters? Dat kan, wij bekijken graag samen met jou wat je mogelijkheden zijn.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord