Werktuigbouwkunde

De werkomstandigheden zijn in de offshore en onshore industrie bijzonder veeleisend. De installaties en jouw vakmanschap als Werktuigbouwkundige worden flink op de proef gesteld. De krachten waar je mee werkt zijn groot en de installaties slijten snel en vaak. Aan jou de taak om alle materialen altijd bedrijfsklaar te hebben. Deze veeleisendheid van het werk en de grote verantwoordelijkheid die je draagt, zijn voor jou dé motivaties om in dit Werktuigbouwkunde aan de slag te gaan. 

Wat kan ik doen binnen Werktuigbouwkunde?

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het mechanisch onderhoud van installaties en machines. Dankzij jullie is bijvoorbeeld het winnen van olie en gas mogelijk, maar ook op andere plekken kun jij aan de slag. Zo kun je bijdragen aan het bouwen van een nieuw windmolenpark.

Kenmerkend aan werken binnen Werktuigbouwkunde is dat je vaak werkt met motoren, transmissies en andere mechanische installaties. Binnen Werktuigbouwkunde kom je vacatures tegen zoals:

Waar kan ik werken binnen Werktuigbouwkunde?

Vacatures binnen Werktuigbouwkunde zijn gericht op het ontwerpen, installeren en onderhouden van technische en dynamische machines. Je kunt deze werkzaamheden uitvoeren in de machinebouw, scheepsbouw, olie- en gaswinning, energie- en aandrijftechniek en in de staal- en constructiebouw. Je werkt bijvoorbeeld aan diverse turbines, hijskranen, pompen, schakelaars en koelinstallaties. In alle werktuigbouwkundige vacatures komen mechanische werkzaamheden als tillen, wegen, verplaatsen, druk opbouwen en andere mechanische handelingen terug. 

Wat voor Werktuigbouwkunde vacatures vind ik bij Redwave?

Je kunt als Werktuigbouwkundige aan de slag in de offshore en onshore industrie. Offshore kun je bijvoorbeeld op een boorplatform aan de slag, waar je werkt aan motoren, hijskranen, pompen en verbindingsmechanismes. Onshore werk je bijvoorbeeld in een gasfabriek waar je mechanisch onderhoud pleegt aan verschillende productie-installaties. Jij kunt meewerken aan werktuigbouwkundige projecten als:

  • Shutdowns
  • Decommissioning
  • Beheer
  • Reguliere reparatiedienst
  • Reguliere onderhoudsdienst

Waarom wil ik binnen Werktuigbouwkunde werken?

In dit vakgebied lever je echt zichtbaar en merkbaar werk. Zo kan niemand de stalen trap die jij net hebt vervangen over het hoofd zien. Zeker in de ruwe olie- en gasindustrie is Werktuigbouwkunde grootschalig werk. Ook vind je veel diversiteit in jouw mechanische werkzaamheden. Je werkt bijvoorbeeld met veel verschillende partijen, wisselende mechaniek en met diverse materialen. Daarnaast ben je breed inzetbaar, waardoor je zowel in de offshore als in de onshore industrie aan de slag kunt.

Wil jij werken als Werktuigbouwkundige?

Of bekijk je liever eerst ons volledige aanbod aan vakgebieden in de offshore en onshore industrie? Als jij meteen enthousiast geworden bent, stuur dan vooral een sollicitatie in! Dan gaat één van onze Recruiters graag met je in gesprek.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord