Werken als Roustabout / Deckhand

Als jij altijd al gedroomd hebt van het werken binnen Drilling rigs, dan is werken als Roustabout de perfecte start van jouw offshore carrière. Een zeer afwisselende baan, waarin je echt je handen uit de mouwen kan steken. Via trainingen en ‘learning on the job’ heb jij bovendien de mogelijkheid jezelf op te werken binnen Drilling of binnen Rigging en Lifting. 

Een vacature voor Roustabout kom je ook tegen als Deckhand. Het werken als Roustabout begint met een werkoverleg. Bijzonderheden in de planning worden doorgesproken en samen met je team trek je een plan voor vandaag. Ieder project is anders en jouw planning verandert gedurende de dag nog vaak. Jij bent overal op de boorvloer te vinden. Samen met het team van Rigging en Lifting zorg jij dat alle voorbereidingen getroffen zijn voor de uitvoeringswerkzaamheden en dat het hijsplan kan worden uitgevoerd.

Je assisteert bij de kraanwerkzaamheden, pleegt onderhoud, doet schilderwerk, maakt schoon, helpt rondom het helikopterplatform en voert logistieke werkzaamheden uit. Ook op de boorvloer assisteer je waar je kunt. Onshore heb je de mogelijkheid om tijdelijk als Rigger te worden ingezet. Kortom: jij bent de allround medewerker op locatie die altijd te vinden is waar de actie is. Of je nu op verschillende platforms in de Noordzee aan de slag gaat als offshore Roustabout of door heel het land wordt ingezet in de onshore industrie; elke werkdag is anders.

Werksfeer offshore

Omdat jij zoveel variatie in je dagelijkse bezigheden hebt, is het tijdens het werken als Roustabout belangrijk dat je je goed kunt aanpassen en dat je je flexibel opstelt. Vanwege het projectmatige karakter van het werk kom je op veel verschillende werkplekken terecht en ontmoet je veel verschillende mensen. In de teams waarin jij samenwerkt wordt er informeel en direct met elkaar gecommuniceerd om alles zo snel en veilig mogelijk af te ronden. De sfeer is goed en professioneel, maar natuurlijk wordt er ook veel met elkaar gelachen. Als alles vlekkeloos verloopt en jullie een project eerder dan gepland afronden, vieren jullie dat met het hele team.

Geen klus maar een carrière

Als Roustabout heb je een afwisselende functie waarbij je kennismaakt met veel vacatures, werkzaamheden en werkplekken. Je werkt aan verschillende projecten bij diverse opdrachtgevers. Hierdoor biedt jouw werk je een brede basis in de offshore en onshore industrie. Vanuit jouw functie als Roustabout zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Je hebt bijvoorbeeld een goede kans op een carrière binnen Drilling of binnen Rigging en Lifting. Welke kant je op gaat, hangt af van jouw kwaliteiten en jouw wensen. Als je genoeg werkervaring hebt opgedaan, kun je een volgende stap zetten naar:

  • Werken als Kraandrijver, als je meer geïnteresseerd bent in de logistieke kant van de industrie,
  • Werken als Motorman, als je meer geïnteresseerd bent in de mechanische kant van de industrie,
  • Of werken binnen Drilling, als je graag verder wilt groeien richting de boorvloer. Functieperspectieven binnen deze richting zijn bijvoorbeeld Roughneck, Derrickman, Assistant Driller, Driller of zelfs Toolpusher

Wil jij werken als Roustabout / Deckhand?

Dan helpen wij je graag verder in jouw offshore of onshore carrière. Wil jij eerst meer weten of het werken in deze industrie? Bekijk dan onze andere vakgebieden of neem contact op met één van onze Recruiters. Heb jij al ervaring als Roustabout en ben je op zoek naar wat nieuws? Dan gaan we heel graag met je in gesprek! Bekijk hier ons actuele vacatureoverzicht.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord