Werken als Rigger

Het werken als Rigger houdt in dat je van project naar project gaat om elke keer een slimme aanpak te bedenken voor complexe hijswerkzaamheden. Verticaal, horizontaal, groot, klein, met de kraan, met takels, met spanners; voor jou is geen hijsklus te gek. Jij zorgt er altijd voor dat jouw opdracht veilig en efficiënt wordt afgerond.

Veilig werken is belangrijk. Daarom start jij het werken als Rigger met het maken van een hijsplan. Dat plan stem je binnen het team af. Met dit hijsplan zorgen jullie ervoor dat hijswerkzaamheden goed zijn voorbereid en dat hijsmaterialen gecontroleerd en goed onderhouden worden. Als Rigger begeleid je zelfstandig het horizontaal en verticaal transport van gecompliceerde lasten. De goederen kunnen de meest uiteenlopende afmetingen en vormen hebben. Jij verplaatst deze met behulp van kranen, takels en spanners. Verder bouw je kranen op en af, onderhoud je materialen en voer je hand- en spandiensten uit.

Als Rigger werk je samen met de Kraandrijver of je werkt zelfstandig. Omdat de Kraandrijver van jouw kennis en kunde afhankelijk is, heb je als Rigger dus zeker een verantwoordelijke functie. Jouw collega vertrouwt volledig op jou tijdens het ‘blind draaien’. Met gebaren geef jij aan wat er moet gebeuren, zodat de Kraandrijver een last kan verplaatsen naar een plek waar hij geen zicht heeft. Samen zorgen jullie ervoor dat er niets beschadigt.

Werksfeer binnen Rigging en Lifting

Hijswerk is teamwerk. In de teams waarin jij samenwerkt, communiceren jullie informeel en direct met elkaar. De sfeer is goed en professioneel, maar natuurlijk wordt er ook veel met elkaar gelachen. Dit ondanks dat jouw team onder druk staat om veilig en snel te werken. Omdat je werkt in een ruwe en ruige industrie, is jouw veiligheidsbewustzijn je belangrijkste vaardigheid. Als alles vlekkeloos verloopt en jullie een project eerder dan gepland afronden, vieren jullie dat met het hele team.

Geen klus maar een carrière

Als Rigger heb je een goede startpositie binnen Rigging en Lifting om te kunnen doorgroeien. Je werkt aan verschillende projecten bij diverse opdrachtgevers, waardoor jouw werk je een brede basis biedt in onshore industrie. Je kunt je eventueel verder specialiseren in jouw functie als Rigger en doorgroeien tot Senior Rigger. In deze meer leidinggevende functie wordt niet alleen jouw technische inzicht nog verder uitgedaagd, maar krijg je ook meer verantwoordelijkheden.

Variatie

Werk je als Rigger, dan heb je veel variatie in:

  • Zelfstandig werken of werken samen met een Kraandrijver
  • Je werkzaamheden
  • Projecten en opdrachtgevers
  • Werklocaties
  • Je collega’s en leidinggevenden
  • Installaties

Wil jij werken als Rigger?

Bekijk dan ons actuele vacatureoverzicht en de mogelijkheden in onze vakgebieden zoals Rigging en Lifting. Wil je direct contact met één van onze Recruiters? We vertellen je graag meer over jouw mogelijkheden.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord