Rigging en Lifting

Met windkracht 5 beweegt de kraan al stevig. Toch slaag jij er samen met je collega’s in om de hijslast op de millimeter nauwkeurig op zijn plek te zetten. Zelfs in de meest extreme omstandigheden klaren jullie de klus. Teamwerk is essentieel, want jullie dragen samen de verantwoordelijkheid. Dit is waar werken binnen Rigging en Lifting om draait.

Wat kan ik doen binnen Rigging en Lifting?

Werken binnen Rigging en Lifting draait om het aanbrengen van (tijdelijke) hijsinstallaties en het aanslaan, optillen en veilig verplaatsen van goederen. In dit vakgebied werk je bijvoorbeeld als:

Welke functie je ook hebt, veilig werken is belangrijk. Daarom starten jij en het team altijd met het maken van een hijsplan. Met dit plan zorgen jullie ervoor dat hijswerkzaamheden goed zijn voorbereid. Daarnaast is het belangrijk dat de hijsmaterialen gecontroleerd en goed onderhouden worden. Jij verplaatst goederen van de meest uiteenlopende afmetingen en vormen. Je lijnt ze aan en zorgt dat ze op een veilige manier verplaatst worden. Samen met het team zorg je ervoor dat iedereen alert blijft en niets of niemand beschadigt. Ook ‘blind draaien’ is voor jullie team geen probleem. De Kraandrijver kan volledig vertrouwen op de Rigger om de last op een veilige manier op plaatsen te krijgen waar de Kraandrijver geen zicht op heeft. De Rigger geeft namelijk met gebaren aan wat er moet gebeuren, zodat er niets beschadigd. Verschillende functies, maar echt teamwerk.

Waar kan ik werken binnen Rigging en Lifting?

Vacatures binnen Rigging en Lifting vind je in de offshore en onshore industrie. Denk aan werken op een productie- of boorplatform, op een windmolenpark, maar ook onshore als Rigger bijvoorbeeld in de scheepsbouw, zware industrie en petrochemie. Je levert bijvoorbeeld een bijdrage aan exploratieboringen, de bouw van nieuwe windparken, de revisie van zware scheepsmotoren of de verplaatsing van complete compressiestations.

Wat voor Rigging en Lifting vacatures vind ik bij Redwave?

Onze Redwavers werken bijvoorbeeld als Kraandrijver, Roustabout of Rigger, zowel in de offshore als onshore industrie. Wat onze collega’s vooral aanspreekt is de diversiteit in projecten waarbij zij betrokken zijn. Denk hierbij aan werken aan projecten zoals:

  • Duikwerkzaamheden
  • Shutdowns/ productiestilstanden
  • Wireline (cabling) projecten
  • Decomissionning projecten

Waarom wil ik werken als Kraandrijver, Roustabout of Rigger?

Als je houdt van werken op bijzonder locaties en graag een slim plan bedenkt voor een moeilijke opgave, dan is werken binnen Rigging en Lifting iets voor jou. De uitdaging van je werk zit niet alleen in werkomstandigheden op locatie, maar ook in het type en soort hijslast dat je verplaatst. Omdat je altijd met een team werkt, kunnen jullie ook op plekken waar de omgeving moeilijk te zien is een last veilig verplaatsen. Zo zorgen jullie er samen voor dat alle goederen altijd op de plaats van bestemming terecht komen.

Wil jij bijvoorbeeld werken als Kraandrijver?

Dan vind je hier ons actuele vacatureoverzicht. Rigging en Lifting vacatures hebben we geregeld en we bekijken graag samen met jou wat voor mogelijkheden we voor je hebben. Neem vooral contact op met één van onze Recruiters en bekijk in welke andere vakgebieden we iets voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord