Werken als Oil Movement Operator

Werken als Oil Movement Operator is werken met het verladen van (plantaardige) oliën, gassen of gevaarlijke stoffen. Werk waarbij het ontzettend belangrijk is om veilig te werken. Een Oil Movement Operator doorloopt dan ook altijd een uitgebreid inwerk- en opleidingstraject. Wij zorgen ervoor dat jij over de juiste certificaten beschikt, voordat je aan de slag gaat. Als je genoeg werkervaring en expertise hebt, kun je er ook voor kiezen om via onze flexpool te werken. Iedereen in de flexpool is uitgebreid ingewerkt en kan op verschillende vacatures worden ingezet.

De functie Oil Movement Operator kent verschillende andere benamingen. Of je nu werkt als Oil Movement Operator, Jetty Operator, Verladingsoperator, Logistiek Operator, Steigeroperator of Tankterminal Operator. De essentie van het werk komt overal overeen. Als Oil Movement Operator ben jij verantwoordelijk voor het vlekkeloos verladen van gevaarlijke stoffen. Jij koppelt schepen, trucks en wagons aan en af. Je laadt en lost bijvoorbeeld aardgas, olieproducten en chemicaliën bij raffinaderijen en in het havengebied. Je controleert het proces, zorgt dat alles veilig verloopt en neemt monsters. Ook houd je de administratie bij en werk je checklists af. Ook je eigen werkplek houd je netjes en schoon.

Werksfeer in de petrochemie

Als Oil Movement Operator werk je zelfstandig in een ontspannen en informele tankterminalomgeving. Jij gaat aan de slag met chemische stoffen. Denk aan geraffineerde biobrandstoffen, verschillende vetten en gebruikte kookolie. Je hebt de hele dag met verschillende mensen contact, zoals kapiteins, chauffeurs en directe collega’s. Door persoonlijke contact en nieuwe mensen leren kennen is deze werkomgeving ontzettend dynamisch en interessant.

Verantwoordelijkheid

Het werken met gevaarlijke stoffen brengt risico’s met zich mee. Daarom word jij in een intensief inwerktraject klaargestoomd om deze risico’s goed te begrijpen en te voorkomen. Voor jou is het een interessante uitdaging om complexe productie-installaties volledig te begrijpen. Dankzij jouw kennis zorg jij ervoor dat jouw eigen veiligheid, die van je collega’s en van de omgeving bewaard blijft. Jij monitort het proces en grijpt meteen in waar nodig. Zo heb jij direct impact op het voorkomen van gevaarlijke situaties, incidenten of milieuhinder. Omdat jij de installaties van binnen en van buiten kent, kun jij ook je verantwoordelijkheid nemen in de optimalisatie van die machines. Als je genoeg werkervaring hebt opgedaan en nog meer diversiteit wilt, kun je doorgroeien tot flexibele Oil Movement Operators en via onze flexpool aan de slag gaan. Als flexpool medewerker vallen er tot wel zeven tankterminals onder jouw verantwoordelijkheid.

Vrije tijd

Werken als Oil Movement Operator wordt vrijwel altijd in ploegendiensten gedaan. De meeste Redwavers die in ploegendienst werken, ervaren dit als ideaal voor hun werk-privébalans. De periodes van vrije tijd zijn vaak langer dan een ‘gewoon’ weekend en geven je daardoor het gevoel dat je veel tijd hebt om leuke dingen te doen. Bovendien ben je ook vaak overdag vrij tussen diensten door. Een fulltime werkweek bij een 5-ploegenrooster is 33,6 uur. Je hoeft dan dus minder uren te werken voor een fulltime salaris dan in een standaard dienstverband.

Wil jij werken als Oil Movement Operator?

Dan gaan we graag voor je aan de slag. Wij hebben namelijk altijd Oil Movement Operator vacatures. Bekijk jouw mogelijkheden in ons actuele vacatureoverzicht of neem contact op met één van onze Recruiters. Wij vertellen je graag welke mogelijkheden er zijn en wat wij jou kunnen bieden.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord