Procestechniek

De productielijn draait op volle toeren en qua planning lig je perfect op schema. Omdat jij het proces onder controle hebt en op tijd kan bijsturen, voorkom je ongeplande stilstanden. Een dag zonder volledige productie levert al snel een verlies op van miljoenen euro’s. 

Wat kan ik doen binnen Procestechniek?

Binnen Procestechniek, ook wel procesindustrie of maakindustrie genoemd, vind je verschillende functies die allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan het maken van een eindproduct uit één of meerdere grondstoffen. In al deze functies draag jij concreet bij aan het maken van producten. Binnen Procestechniek kom je verschillende vacatures tegen zoals:

Waar kan ik werken binnen Procestechniek?

Procestechnisch werk is een belangrijke tak in verschillende sectoren, zoals de energiesector, olie- en gasindustrie of (petro)chemische industrie. Hier kun je onder andere meewerken aan de opwekking van windenergie, de raffinage van biobrandstoffen en de productie van aardgas. Het “achter de knoppen zitten” is in al deze sectoren een belangrijk deel van het werk. Vanachter die knoppen beheers en controleer je de voortgang van het proces en bewaak je de veiligheid van zowel je collega’s als de omgeving. Daarmee heb je direct impact op het voorkomen van gevaarlijke situaties, incidenten of milieuhinder. 

Welke Procestechniek vacatures vind ik bij Redwave?

Vacatures binnen de Procestechniek kom je tegen in de onshore en offshore industrie. Zo kun je onshore bij verschillende havengebieden in Nederland aan de slag in diverse Operator functies. Veelvoorkomende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het uitvoeren van laad- en losoperaties van gassen, olieproducten en chemicaliën bij raffinaderijen en opslagplaatsen in het havengebied.

In de offshore productie hebben wij vooral vacatures in productiefaciliteiten voor de olie- en gaswinning op de Noordzee. Dit zijn offshore functies waarbij je verantwoordelijk bent voor het complexe olie- en gasproductieproces via installaties op zee. 

Waarom wil ik werken in de Procestechniek?

Jij vindt het leuk om een baan met veel verantwoordelijkheid te hebben. Je wil werken in de Procestechniek, omdat je het een uitdaging vindt om complexe productie-installaties volledig te begrijpen. Omdat je graag de veiligheid van je collega’s en de omgeving bewaakt. Voor veel specialisten in de Procestechniek geldt, dat zij de installatie waarmee zij werken enorm goed kennen. Zo goed dat ze naast het reguliere werk, ook een belangrijke rol spelen in de optimalisatie van de installatie. Dit maakt de werkzaamheden binnen procestechnische vacatures nog veelzijdiger en uitdagender.

In de Procestechniek wordt vaak in vol continu diensten gewerkt. Onshore betekent dat werken in 2- tot 5-ploegendiensten. Offshore kan je werkschema bestaan uit twee, drie, vier of vijf weken werken. Je werkt dan zeven dagen per week en twaalf uur per dag. Na deze werkperiode ben je ook twee, drie, vier of vijf weken vrij. Onze collega’s in de Procestechniek ervaren het werken in deze werkschema’s als werken met een zeer gunstige werk-privé balans. Het financiële voordeel van de ploegen- en onregelmatigheidstoeslagen is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Wil jij bijvoorbeeld werken als Oil Movement Operator?

Klik dan hier door naar ons actuele vacatureoverzicht of neem contact op met één van onze Recruiters. Procestechniek vacatures hebben we vaak en we gaan graag voor je aan de slag. Bekijk ook onze andere vakgebieden in de offshore en onshore industrie voor nog meer interessante uitdagingen.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw toekomstige collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord