Werken als Logistiek Coördinator

Het magazijn is jouw domein. Jij bent verantwoordelijk voor het volledige materiaalbeheer: van goederenontvangst tot uitgifte aan je collega’s. Niets komt het magazijn in of uit, zonder dat jij ervan af weet. Werken als Logistiek Coördinator is weten wat er speelt.

De functie Logistiek Coördinator kent verschillende andere benamingen. Maar of je nu gaat werken als Logistiek Coördinator, Magazijnmedewerker, Medewerker Bedrijfsbureau of Supply Chain and Logistisch Medewerker, de essentie van het werk komt overal overeen: jij bent het kloppend hart van het magazijn. Je verzorgt de goederenontvangst, regelt het voorraadbeheer, zorgt voor intern transport en doet de administratieve afhandeling. Als je ontdekt dat de ontvangen goederen niet aan de specificaties voldoen, dan onderneem je gelijk actie. Defecte of verkeerd geleverde artikelen stuur je retour en laat je vervangen. Jij weet wat je collega’s nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Door op tijd de bestellingen te plaatsen voorkom jij ongeplande stilstanden.

Werksfeer

Het magazijn is het middelpunt van het bedrijf. Iedereen kent jou en dat maakt het contact met je collega’s bijzonder leuk en intensief. Jij zorgt ervoor dat goederen op tijd en juist geleverd worden. Iedereen kan dus op jou rekenen. Naast de contacten met je collega’s heb je veel contact met bijvoorbeeld inkopers, verkopers, chauffeurs en leveranciers. Afhankelijk van de grote van het bedrijf en het magazijn werk je zelfstandig of in grotere teams.

Dynamiek

Voor de logistieke vacatures in de offshore als onshore industrie geldt dat het werk en de materialen en goederen waar je meer werkt enorm kan variëren. Van kleine schroefjes tot aan specialistische reservedelen of enorme pompen; in het magazijn is het allemaal te vinden. Je werkt en hebt contact met veel verschillende leveranciers. De interne transportmiddelen die je gebruikt, zijn afhankelijk van de grootte de goederen en de omvang van het bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld goederen transporteren met buizenpost, een transportfiets, een reachtruck, een heftruck of bestelbussen.

Verantwoordelijkheid

Zonder jou staan verschillende bedrijfsprocessen stil en kunnen jouw collega’s niet aan de slag. Jij moet weten wat er in huis is, wat je mist en wanneer je nieuwe bestellingen moet plaatsen. Als jij dat ene reservedeel niet tijdig op voorraad hebt, kan het gebeuren dat een belangrijke reparatie niet uitgevoerd kan worden. In deze functie heb je dus een flinke verantwoordelijkheid, die je alleen kan dragen door goed met je collega’s samen te werken.

Wil jij werken als Logistiek Coördinator?

Bekijk dan ons actuele vacatureoverzicht en laat een reactie achter. Wij nemen graag contact met je op om jouw persoonlijke mogelijkheden en ambities te bespreken. Bekijk ook vooral onze andere vakgebieden en functies in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord