Medisch

Als iedereen een stapje terug doet, zet jij juist een stap naar voren. Want ondanks alle veiligheidsmaatregelen, komt een incident altijd op een ongunstig moment. De gezondheid van jouw collega ligt dan in jouw handen. Ter plaatse sta jij er als Medic vaak alleen voor. Natuurlijk kun je gebruik maken van de expertise van de back-up arts door te bellen, maar offshore jij bent degene die je collega stabiliseert. Door je hoofd koel te houden, zorg jij dat iedereen weer heelhuids naar huis kan.

Wat kan ik doen als Verpleegkundige in de offshore en onshore industrie?

Als medisch specialist zorg je ervoor dat iedereen gezond blijft. Jij inspireert mensen om ‘niet de hele dag biefstuk te eten’ en meer te sporten. Je verleent eerste hulp bij ongelukken en hebt dezelfde soort werkzaamheden als een huisarts. Op een offshore platform is het ziekenhuis ver weg en alleen te bereiken met een helikopter, dus veiligheid en zorg op locatie hebben een hoge prioriteit. Ook op complexe bedrijventerreinen in de olie- en gassector of de zware industrie is op locatie zelfstandig kunnen handelen bij een incident van levensbelang. Dan communiceer je als Verpleegkundige bijvoorbeeld met ambulances, helikopterpiloten en de helihaven. Verder heb je als offshore Medic nog verschillende administratieve, inspectie-, rapportage-, planningswerkzaamheden en ben je vertrouwenspersoon.

Welke medische vacatures vind ik bij Redwave?

Werken in de zorg is jouw roeping. Daarom werk je hard om de benodigde vaardigheden te verkrijgen en op peil te houden. Wij ondersteunen je daarbij door verschillende medische cursussen en trainingen mogelijk te maken. Zo bieden we bijvoorbeeld de jaarlijkse 4-daagse “Nogepa 2.11 Offshore Medic cursus” of “Voorbehouden Medische Handeling”.  Hoe bijzonder is het als je ‘gewoon’ kunt blijven werken in de zorg, maar dan in zo’n dynamische werkomgeving als de olie- en gasindustrie?

Waarom wil ik werken als Medisch specialist binnen de offshore en onshore industrie?

Als jij de werksfeer van Defensie, ambulancediensten of de spoedeisende hulp gewend bent, kun jij je draai in de olie- en gasindustrie waarschijnlijk ook goed vinden. Als je werk in de verpleging in een dynamische omgeving zoekt, ben je hier aan het juiste adres. Bovendien is de hele crew op jou aangewezen, dus heb je niet alleen een dynamische, maar ook een verantwoordelijke functie als Medic. Naast uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden, heb je ook de keuze om in een vast of juist flexibel offshore schema te werken. Onze offshore Medics werken bijvoorbeeld vaak in een twee-weken-op-twee-weken-af-schema, terwijl onze Medic poolmedewerkers flexibel werken bij diverse opdrachtgevers. Zij ondersteunen bij afwisselende projecten en hebben daardoor extra veel variatie in hun medische werkzaamheden.

Wil jij werken als Medisch specialist?

Of bekijk je liever eerst ons volledige aanbod aan vakgebieden in de offshore en onshore industrie? Als jij meteen enthousiast geworden bent, bekijk hier dan ons actuele vacatureaanbod. We onderzoeken graag jouw mogelijkheden. Ga je liever eerst met een Recruiter in gesprek? Zoek dan contact via deze pagina.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord