Kwaliteit, Veiligheid en Milieu

Werken met gevaarlijke stoffen en enorme installaties brengt risico’s met zich mee, of je nu op de Noordzee of aan wal werkt. Als het fout gaat in de offshore of zware industrie, gaat het ook goed fout. Een klein scheurtje kan een enorm olielek of een ontploffing tot gevolg hebben. Jij zorgt ervoor dat ernstige fouten worden voorkomen, beperkt de risico’s en doet er alles aan om mens en milieu te beschermen. Daarmee is jouw werk van levensbelang. 

Wat kan ik doen binnen Kwaliteit, Veiligheid en Milieu?

Binnen Kwaliteit, Veiligheid en Milieu (KVM) werk je aan een veilige en gezonde werkomgeving en borg je de kwaliteit van de installaties, productielijn en de werkzaamheden. Je werkt met wetten, protocollen en certificeringen, die je allemaal nauw volgt en in de gaten houdt. Het vakgebied is breed. Daarom vind je binnen elke organisatie verschillenden specialistische KVM-functies en vacatures. Werken binnen Kwaliteit, Veiligheid en Milieu kan bijvoorbeeld als:

  • Veiligheidskundige; Safety Officer
  • HSEQ Manager of Supervisor
  • Document Controller
  • Inspecteur; Kwaliteit Controleur
  • Medewerker Kwaliteit, Arbo en Milieu
  • Adviseur Kwaliteit en Veiligheid
  • Medewerker Productkeuring en Kwaliteit

Waar kan ik werken binnen Kwaliteit, Veiligheid en Milieu?

‘Kwaliteit, Veiligheid en Milieu’-vacatures heb je binnen veel verschillende sectoren. Toch zijn er maar weinig werkplekken waar KVM zoveel prioriteit krijgen als in de offshore en onshore industrie. Hier zijn de risico’s op en de impact van een incident veel groter. Juist het ruige karakter van deze industrie maakt dit een aantrekkelijke werkplek voor jou als KVM-specialist. Onshore functies zijn bijvoorbeeld specialistische rollen binnen de procesindustrie. In de offshore industrie werk je mee aan het optimaliseren van de kwaliteit en veiligheid en het beschermen van het milieu.

Wat kan ik bij Redwave doen als ik wil werken binnen KVM?

Redwavers vervullen verschillende vacatures binnen Kwaliteit, Veiligheid en Milieu. Zo kun je je vanuit kantoor bezighouden met het controleren en op orde brengen van documenten en procedures. Of het maken, aanvullen en verbeteren van een kwaliteitsbeleid. Daarnaast kun je binnen KVM aan de slag als veiligheidscoördinator in een veeleisende werkplek op de Noordzee. Wij hebben zowel korte als langdurende projecten voor specialisten met uiteenlopende werkervaring.

Waarom wil ik werken binnen KVM?

Binnen de offshore en onshore industrie is het beschermen van mens en milieu prioriteit nummer één. Jij hebt dus een baan met impact. Protocollen, veiligheid en gezondheid vind jij ontzettend belangrijk en jij neemt hier dan ook graag verantwoordelijkheid in. Jij instrueert en adviseert anderen graag en voelt je thuis in de rol van vraagbaak. Binnen KVM beoordeel en evalueer jij uiteenlopende constructies en goederen. Jouw kennis en kunde pas jij overal toe, waardoor jij breed inzetbaar bent op verschillende vacatures.

Wil jij werken binnen KVM?

Dan gaan wij graag voor je aan de slag. Klik hier door naar ons actuele vacatureoverzicht of neem contact op met één van onze Recruiters. Dan gaan we graag met je in gesprek! Vergeet niet ook een blik te werpen op onze andere vakgebieden in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord