Werken als Operator Mechanic

Wanneer jij gaat werken als Operator Mechanic combineer je het werken als Operator met het werken als Mechanic. Je doet de aansturing en procescontrole, maar ook het onderhoud aan machines en installaties. Hierdoor heb je veel afwisseling in de werkzaamheden die je doet en de installaties waar je mee werkt. Het ene moment ga je aan de slag in de controlekamer, het volgende moment pleeg jij mechanisch onderhoud aan een enorme compressor.

Als Operator Mechanic ben jij verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van belangrijke processen, zoals de olie- en gaswinning op zee. Een deel van jouw werk bestaat uit Mechanic taken, zoals het uitvoeren van onderhoud aan gas- en dieselmotoren, pompen, compressoren, kranen, hvac-units en watermakers. Ook het bestellen van onderdelen, het laden en lossen van supply vessels en het oplossingen van storingen van binnen jouw takenpakket. Wanneer dat nodig is voer je regulier onderhoud uit, maar ook het preventief onderhoud is heel belangrijk om storingen te voorkomen. Een ander deel van jouw werk bestaat uit Operator taken. Niet alleen monitor je vanuit de centrale controlekamer het volledige gasproductieproces. Je houdt ook alarmen in de gaten en verhelpt problemen in het proces. Verder plan je controlerondes en zorg je dat alle bijkomende administratie goed wordt vastgelegd.

Werksfeer offshore

Exploratie en Productie is één van de meest avontuurlijke vakgebieden, zeker als je offshore aan de slag gaat. Het is ook het vakgebied waarin je moet kunnen bouwen op je collega’s. Het is jullie doel om samen tot het beste resultaat te komen, hoe groot of klein het team ook is. Omdat je als Operator Mechanic ook in zeer kleine teams op de satellieteilanden werkt, is het belangrijk dat de sfeer daar goed is en blijft. Professionaliteit, vakmanschap en goed kunnen samenwerken zijn dan ook kernkwaliteiten die je tijdens het werken als Operator Mechanic moet bezitten.

Ontwikkeling

Jouw kennis en werkervaring als Operator Mechanic bepaalt hoe jouw opleidings- en trainingsprogramma eruit ziet. Ben jij al een Werktuigbouwkundig specialist, of heb jij juist een professionele achtergrond als Operator? Wat jouw startpunt ook is, door praktijkervaring op te doen en relevante opleidingen en trainingen te volgen kun jij een veelzijdige Operator Mechanic specialist worden. Je krijgt daarnaast steeds meer taken en verantwoordelijkheden wanneer je meer werkervaring opdoet. Ook als ervaren Operator Mechanic kun jij je nog verder ontwikkelen. Zo bieden wij verschillende cursussen en trainingen aan en bieden we je de mogelijkheid om diverse certificaten te behalen. Zo kun je jouw vaardigheden blijven aanscherpen en up-to-date houden.

Verantwoordelijkheid

Het ongestoord laten verlopen van de olie- en gaswinningsprocessen valt onder jouw verantwoordelijkheid. Het productieproces moet voortdurend gemonitord worden en je moet de juiste beslissing nemen als het proces niet volgens de planning verloopt. Daarnaast is ook het onderhoud en de uitvoering van voorbereidende taken een belangrijk onderdeel van jouw baan. Niet alleen bereid je je eigen werk voor, maar ook het werk van anderen. Jij geeft je collega’s bijvoorbeeld instructies en je begeleid ze in hun werk. Zo zorg jij ervoor dat iedereen volgens de juiste procedures en veiligheidsprotocollen werkt.

Wil jij werken als Operator Mechanic?

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Zoals je in ons vacatureoverzicht kunt zien zijn we altijd op zoek naar Operator Mechanics, maar bekijk ook vooral onze andere vakgebieden en functies in de offshore en onshore industrie. Heb je liever eerst contact met één van onze Recruiters over vacatures? Wij gaan graag met je in gesprek.

 

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord