Werken als Operator Elektrotechniek en Instrumentatie (E&I)

Als Operator E&I heb jij een dubbelfunctie: je combineert het werken als Operator, zoals aansturing en procescontrole met het werken als Elektrotechnische en Instrumentatie Technician, zoals onderhoud en reparatie. Hierdoor heb je veel afwisseling in je werkzaamheden en in de installaties waar je mee werkt. Het ene moment ga je aan de slag in de controlekamer, het volgende moment pleeg jij elektrotechnisch onderhoud aan een indrukwekkende gasturbine. Het werken als Operator E&I doe je offshore zowel op de hoofdcomplexen als op de afgelegen satellieteilanden.

Als Operator E&I ben jij verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de olie- en gaswinning, bijvoorbeeld op een platform in de Noordzee. Een deel van jouw werk bestaat uit E&I-taken, zoals elektrisch onderhoud aan diesel- en gasmotoren, gasturbines, elektrische (hoogspannings)installaties en DCS-systemen. Ook werk je aan pneumatische en hydraulische apparaten en gas- en branddetectiesystemen. Je bestelt onderdelen, laadt en lost supply vessels en lost storingen op. Naast het regulier onderhoud voer je ook preventief onderhoud uit om storingen te voorkomen. Een ander deel van jouw werk bestaat uit Operator taken. Hierbij monitor jij het volledige gasproductieproces in de centrale controlekamer. Je houdt alarmen in de gaten en verhelpt problemen in het proces. Je plant controlerondes en zorgt dat alle bijkomende administratie goed wordt vastgelegd.

Werksfeer offshore

Het is jullie doel om samen tot het beste resultaat te komen, hoe groot of klein het team ook is. Omdat je als Operator E&I ook in zeer kleine teams op de satellieteilanden werkt, is het belangrijk dat de sfeer daar goed is en blijft. Je moet namelijk altijd op elkaar kunnen rekenen. Professionaliteit, vakmanschap en goed kunnen samenwerken zijn dan ook kernkwaliteiten die je tijdens het werken als Operator E&I moet bezitten.

Ontwikkeling

Hoe jouw opleidings- en trainingsprogramma eruit ziet, is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring als Operator E&I. Ben jij al een Elektrotechniek en Instrumentatiespecialist, of heb jij juist een professionele achtergrond als Operator? Wat jouw startpunt ook is, door praktijkervaring op te doen en relevante opleidingen en trainingen te volgen kun jij een veelzijdige Operator E&I-specialist worden. Naarmate je meer werkervaring hebt opgedaan, zal je ook meer taken en verantwoordelijkheden krijgen. Ook als ervaren Operator E&I kun jij je nog verder ontwikkelen. Zo bieden wij verschillende cursussen en trainingen aan en bieden we je de mogelijkheid om diverse certificaten te behalen. Zo kun je jouw vaardigheden blijven aanscherpen en up-to-date houden.

Verantwoordelijkheid

Je collega’s en jij zijn verantwoordelijk voor het ongestoord laten verlopen van de olie- en gaswinningsprocessen. Het is ontzettend belangrijk dat jij het productieproces voortdurend monitort en de juiste beslissing weet te nemen als het proces niet volgens de planning verloopt. Naast deze controlerende taken zijn ook jouw onderhoudstaken van cruciaal belang. Je bereidt hierbij niet alleen de door jou uit te voeren werkzaamheden voor, maar ook die van anderen. Als jouw collega’s onderhoud uitvoeren, geef jij hen instructies en begeleid jij ze in hun werk. Jij zorgt er op die manier voor dat iedereen volgens de juiste procedures en veiligheidsprotocollen werkt.

Wil jij werken als Operator Elektrotechniek en Instrumentatie?

Ben jij op zoek naar Operator E&I vacatures ? Neemt dan contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken! Wij horen graag wat jouw ambities zijn en helpen je om deze te realiseren. Natuurlijk kun je ook naar ons actuele vacatureoverzicht kijken. Voor professionals met een Elektrotechniek en Instrumentatie Technician of Operator achtergrond hebben we ook vacatures in andere vakgebieden die mogelijk interessant zijn.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord