Exploratie en Productie

Vanuit je ooghoek zie je een alarmmelding binnenkomen. Je gaat meteen aan de slag om te kijken wat er mis is. Je controleert de beeldschermen en pakt de telefoon. Is dit een probleem dat je zelf gaat aanpakken of schakel jij je operationele collega’s aan wal of offshore in? Samen zorgen jullie ervoor dat het productieproces volgens planning blijft lopen. 

Wat kan ik doen binnen Exploratie en Productie?

Exploratie en Productie is een breed vakgebied. Jij streeft er uiteindelijk naar om succesvol olie of gas te winnen. Hier gaat veel en specialistisch werk aan vooraf. Zo begint het proces bij het lokaliseren van reservoirs, waarna exploratieboringen moeten worden uitgevoerd. Daarna kan het daadwerkelijk winnen van olie of gas van start gaan. De complexiteit van het proces maakt dat je binnen dit vakgebied uiteenlopende vacatures tegenkomt, zoals:

Waar kan ik werken binnen Exploratie en Productie?

Werken binnen Exploratie en Productie kan in de offshore en onshore industrie. Zo kun je aan de slag op bijvoorbeeld een productie- of boorplatform, op een windmolenpark, in de aquacultuur, maar ook onshore in de zware industrie en petrochemie. In jouw werk als Exploratie en Productiemedewerker lever je bijvoorbeeld een bijdrage aan exploratieboringen, de bouw van nieuwe windparken of de verplaatsing van complete compressiestations. 

Wat kan ik bij Redwave doen als ik wil werken binnen Exploratie en Productie?

Wij hebben altijd Exploratie en Productie vacatures. Als Redwaver word je ingezet nadat het voorbereidende werk is gedaan. Je kunt bijvoorbeeld meewerken aan complexe exploratieboringen of ervoor zorgen dat het productieproces goed gemonitord wordt. In dit vakgebied krijg je de mogelijkheid om jezelf óf te specialiseren óf je vaardigheden juist te verbreden. Zo kun je je takenpakket als Operator verder uitbreiden met mechanische of elektrotechnische werkzaamheden. Als Mechanic kun je ook doorgroeien naar Senior Mechanic en je op die manier verder specialiseren in jouw vak. Ook als je geen directe ambities hebt om te verbreden of door te groeien, vind je in Exploratie- en Productiewerkzaamheden veel uitdaging in de afwisseling van werkplekken en omstandigheden. Kijk hier voor de actuele Exploratie en Productie vacatures. 

Waarom wil ik werken als bijvoorbeeld Operator Mechanic of Operator E&I?

Werk jij binnen Exploratie en Productie, dan heb je één van de meest avontuurlijke banen in de industrie. Het is de offshore uitdaging die het werken in Exploratie en Productie zo bijzonder maakt. De beperkingen die dat met zich meebrengt, maken het werk op zee alleen maar uitdagender. Zo zal je, als je werkt op een platform op de Noordzee ver van het vaste land, zelfstandig en inventief moeten zijn. Bovendien moet je vaak verder vooruitkijken, omdat je langere tijd aan een plek gebonden bent. Minstens zo interessant zijn de opleidingen en trainingen die je in dit vakgebied vindt. Hierdoor heb je verschillende ontwikkelmogelijkheden binnen Exploratie en Productie.

Wil je werken als Operator?

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Exploratie en Productie vacatures hebben we namelijk regelmatig. Bekijk ons actuele vacatureoverzicht of neem contact op met één van onze Recruiters. We bespreken graag welke mogelijkheden je bij ons hebt. Bekijk ook onze andere vakgebieden in de offshore en onshore industrie voor nog meer interessante uitdagingen.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord