Werken als Maintenance Engineer

Jij hebt het plan uitgewerkt om de gasfabriek acht weken stil te leggen. Samen met het team van Monteurs ben je helemaal voorbereid. Alle processen heb jij in kaart gebracht en het onderhoudsschema is compleet. Jullie werken veilig, hard en efficiënt. Daardoor leveren jullie het project precies volgens planning op. Dat is waar jij het voor doet.

Als technische Maintenance Engineer werk jij bijvoorbeeld in de chemie, petrochemie, zware- of voedingsmiddelenindustrie. Het is jouw verantwoordelijkheid om de installaties voor het productieproces in optimale conditie te houden. Jij ontwerpt het onderhoudsproces en werkt dit uit. Dagelijks ben jij verantwoordelijk voor verschillende machines en installaties, zowel de wat meer gedateerde installaties als de meest moderne. Jij stemt het onderhoud af met de productieleiding. Is het periodiek onderhoud? Een shutdown waarbij in de hele fabriek alle processen worden stilgelegd? Is het dagelijks onderhoud? Jij maakt een schema zodat jouw collega’s van het onderhoudsteam aan de slag kunnen. Werken als Maintenance Engineer houdt ook in dat jij degene bent die het overzicht houdt, de administratie bijhoudt en rapporten maakt. Verder denk je mee over hoe de processen efficiënter kunnen en geef je daar advies over.

Werksfeer

Aan wat voor soort projecten jij ook werkt, de sfeer op kantoor is altijd prettig en informeel. Afhankelijk van de grootte van de fabriek werk je zelfstandig of met meerdere Maintenance Engineers. De rest van het onderhoudsteam bestaat onder andere uit Monteurs. Jullie staan onder druk om veilig, snel en kostenefficiënt te werken. Als alles vlekkeloos verloopt en jullie een project eerder dan gepland afronden, vieren jullie dat met het hele team.

Verantwoordelijkheid

Werken als Maintenance Engineer betekent ook verantwoordelijk zijn voor het optimaal functioneren van diverse machines en installaties. Daarom verzorg jij een net onderhoudsproces en een strakke planning. Daarnaast zorg jij ervoor dat het onderhoud en de rest van de werkzaamheden veilig en volgens de procedures gaat. Het verzorgen van de betrouwbaarheid en het soepel verlopen van de processen valt binnen jouw takenpakket. Wanneer een fabrieksstop efficiënter en sneller wordt opgeleverd dan gepland, bespaar je de opdrachtgever daar een hoop geld mee.

Wil jij werken als Maintenance Engineer?

Bekijk dan ons actuele vacatureoverzicht en onze andere vakgebieden en functies in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord