Werken als Engineer

Jij bedenkt en ontwerpt de meest technische en complexe aanpassingen van structuren en machines. Werken als Engineer betekent niet alleen vanachter je bureau werken, maar ook betrokken zijn bij het maakproces en het optimaliseren van jouw creaties. De ene keer werk je aan nieuwe windmolens of enorme hijsconstructies, de andere keer houd je je bezig met de optimalisatie van een pomp op een olieplatform. De grote variatie in omstandigheden en opdrachten, maakt dat jouw creativiteit optimaal tot uiting komt.

Als Engineer in de offshore en onshore industrie gebruik je jouw kennis en expertise om verschillende technische installaties te ontwerpen en te creëren. Daarnaast ben je betrokken bij het optimaliseren van processen. Jij begint je dag met het doornemen van het technische onderzoek; je controleert of alles nog op schema ligt. Dan maak je verschillende industriële berekeningen, schema’s en ontwerpen. Wanneer jij gaat werken als Engineer ben jij constant verantwoordelijk voor het ontwikkelen, vernieuwen en verbeteren van bestaande of nieuwe olie- en gaswinningsstructuren. Hieronder vallen bijvoorbeeld machines en apparaten die gebruikt worden bij exploratieboringen, op windparken, bij compressiestations en in de scheepvaart. Als expert in jouw vakgebied, geef je ook advies. Zo geef je in overlegsituaties aan in welke mate bepaalde zaken haalbaar, risicovol en kostenefficiënt zijn.

Werksfeer binnen Engineering

Onze Engineers kiezen vooral voor dit werk vanwege het unieke karakter van de werkzaamheden in de ruwe offshore en onshore industrie. De werksfeer is er direct, open en professioneel. Zelfs op de dagen dat je vanuit kantoor werkt, sta je dicht op het productieproces. De veeleisende werkomgeving binnen Engineering maakt jouw werk interessant. Er wordt nauw samengewerkt tussen diverse betrokkenen om de veelal complexe projecten zo goed, snel en kostenefficiënt mogelijk af te krijgen. Omdat je in contact staat met veel verschillende partijen is je werk erg dynamisch. Bovendien zorgt de schaalgrootte van de industrie ervoor dat met veel van jouw projecten en creaties een hoop geld gemoeid is. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Doorgroeimogelijkheden binnen Engineering

Wij vinden het belangrijk dat onze Engineers uitgedaagd blijven. Daarom bieden we jou veel variatie in projecten en ondersteunen wij je bij doorgroeiambities. Zo kun jij je bij ons verder specialiseren in jouw vakgebied, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen of juist jouw kennis en expertise verbreden, waardoor je op nog meer plekken inzetbaar bent. Omdat de variatie in het werk groot is, blijven Engineers vaak lang bij ons werken. Sommigen zelfs al meer dan tien jaar.

Variatie

Door de grote variatie aan vacatures, opdrachten en opdrachtgevers blijf je voortdurend nieuwe dingen leren tijdens jouw werk als Engineer. Zo ontwikkel jij je in korte tijd tot een Engineer die veel diversiteit in werkzaamheden aankan. Wil je meewerken aan een groot greenfield-project op de Maasvlakte of juist een brownfield-project in de chemie in Groningen? Of werk je liever aan de decommissioning van productie- of booreilanden op de Noordzee? Als ervaren Engineer vind je gegarandeerd uitdaging en variatie in jouw werk.

Wil jij werken als Engineer?

Bekijk dan vooral ons actuele vacatureoverzicht en onze verschillende vakgebieden om te kijken wat wij jou kunnen bieden. Heb je liever contact met één van onze Recruiters? Dat kan natuurlijk ook. We begeleiden je graag in de zoektocht naar de ideale match.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord