Engineering

Jij bent een vakman of -vrouw op het gebied van techniek en industrie: een echte Engineer. Binnen Engineering ben jij van alle markten thuis. Jij deinst niet terug voor een snel draaiende machine of de technische tekening van een hypermoderne pompconstructie. Of je nu gespecialiseerd bent in ontwerpen, procesoptimalisatie of uitvoering: met Engineering kun je echt alle kanten op. 

Wat kan ik doen binnen Engineering?

Werken binnen Engineering beteken ervoor zorgen dat technische installaties optimaal werken. Je onderzoekt processen, werkt plannen uit, doet data-analyses of maakt constructieberekeningen. Geen Engineering vacature is hetzelfde. Je komt in dit vakgebied dan ook veel verschillende en specialistische functies tegen, zoals:

  • Engineer
  • Project Engineer
  • Elektrotechnisch en Instrumentatie (E&I) Engineer
  • Mechanical of Werktuigbouwkundige (WTB) Engineer
  • Elektrotechnisch en Instrumentatie (E&I) Designer
  • Construction Engineer
  • Maintenance Engineer
  • Production Engineer
  • Process Engineer
  • Piping Engineer

Waar kan ik werken binnen Engineering?

Engineers kom je overal tegen. Ze zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in civiele techniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek of instrumentatie (E&I). Als Engineer kun je dan ook aan de slag in verschillende sectoren, zoals de agrarische industrie, de olie- en gasindustrie, de scheepsbouw, de zware industrie en de petrochemie. Als Engineer werk je daarbij bijvoorbeeld aan machines, apparatuur, productieprocessen, windmolenparken en productie- of boorplatformen. In de offshore en onshore industrie kun je dan bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan exploratieboringen, de bouw van nieuwe windparken, de revisie van zware scheepsmotoren of de verplaatsing van complete compressiestations.

Wat kan ik bij Redwave doen als ik wil werken binnen Engineering?

De veelzijdigheid aan vacatures binnen Engineering, maakt dat Redwave Engineers bij steeds wisselende projecten kunnen werken. Ook zijn er veel verschillende doorgroeimogelijkheden. Onze Engineers werken zowel aan kortdurende (maximaal drie maanden) als aan langdurende (maximaal twee jaar) projecten. Omdat de variatie in het werk groot is, blijven Engineers vaak lang bij ons werken. Gemiddeld zijn ze al ruim tien jaar in dienst, een aantal zelfs al meer dan twintig jaar. Ook kun je ervoor kiezen om jezelf verder te ontwikkelen binnen Engineering, bijvoorbeeld naar een senior-rol. Jouw salaris ontwikkelt dan uiteraard mee.

Waarom wil ik werken binnen Engineering?

Iedere Engineering vacature en ieder project is anders. Onze Engineering collega’s kiezen vooral voor dit werk vanwege het unieke karakter van de werkzaamheden in de ruwe offshore en onshore industrie. Als Engineer werk jij mee aan bijzonder werkprocessen. Zelfs op dagen dat je vanuit kantoor werkt, sta je dicht op het productieproces. De veeleisende werkomgeving maakt jouw werk extra interessant. Omdat je in contact staat met veel verschillende partijen is je werk bovendien dynamisch. Jij schakelt aan de ene kant met jouw offshore collega’s, die lekker direct communiceren. Terwijl je aan de andere kant jouw kantoorcollega’s en leveranciers te woord staat, die doorgaans wat zakelijker communiceren. Elke interactie vraagt om een andere communicatiestijl en een andere aanpak. Zo heb je dus onwijs veel variatie in je werk, zowel inhoudelijk binnen Engineering als qua vorm.

Wil jij werken binnen Engineering?

Dan vind je hier ons actuele vacatureoverzicht. Wil je liever eerst contact met één van onze Recruiters? Dan kan dat via deze pagina. We bespreken graag jouw mogelijkheden. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we nog meer doen? Bekijk op deze pagina dan onze andere vakgebieden in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord