Werken als Elektrotechnisch en Instrumentatie (E&I) Technician

Met de ontwikkeling van de offshore en onshore industrie, verandert het werken als E&I Technician ook voortdurend. Door steeds verdergaande automatisering en verfijning van de techniek wordt jouw werk steeds complexer en uitdagender. Jij beheerst zowel de oude als nieuwste techniek. Afhankelijk van jouw werkplek ben jij juist die specialist, of die generalist binnen het Elektrotechniek en Instrumentatie werkveld.

Als E&I Technician ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van installatie-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Denk hierbij aan elektrische (hoogspannings)installaties, DCS-systemen, meet- en regelsystemen en gas- en branddetectiesystemen. Dit werk doe je zowel zelfstandig als in teamverband met jouw Mechanic collega’s en andere Elektrotechniek- en Instrumentatiespecialisten. Jij zorgt ervoor dat de installaties waarmee gewerkt wordt zo betrouwbaar mogelijk zijn. Als er een storing optreedt, verhelpen jij en je collega’s deze efficiënt. Hierdoor vindt er zo min mogelijk hinder plaats en kan het productieproces ongestoord verder. Daarnaast voer je analyses en preventief onderhoud uit, waarmee je storingen probeert te voorkomen.

Werksfeer binnen E&I

Als E&I Technician werk je in hechte teams en in een prettige en informele sfeer. Omdat je breed inzetbaar bent, kun je aan de slag in veel verschillende industrieën, zoals de procestechniek of olie- en gasindustrie. In jouw werkomgeving voel je dat samenwerken ontzettend belangrijk is, omdat je bent aangewezen op elkaars specialistische kennis en kunde. Deze samenwerking zorgt voor een dynamische en aangename sfeer.

Ontwikkeling als E&I Technician

Wij bieden jou als Elektrotechnisch en Instrumentatie Technician verschillende mogelijkheden. Zo kun je doorgroeien tot specialistische Senior E&I Technician of je functie juist meer verbreden. Veel E&I Technicians kiezen er bijvoorbeeld voor om zich verder te ontwikkelen tot Operator E&I.
Ook als je geen directe ambities hebt om je te specialiseren of je functie te verbreden, bieden wij je veel uitdaging in de afwisseling van werkplekken en -omstandigheden.

Verantwoordelijkheid

Zonder het werk van de Elektrotechniek en Instrumentatie specialisten staan de productieprocessen in de offshore en onshore industrie stil. Als specialist zorg je ervoor dat deze processen aangestuurd kunnen worden. Het is jouw verantwoordelijkheid om ongeplande verstoringen te voorkomen. Die stilstanden kunnen flinke financiële schadeposten veroorzaken. Door monitoring, preventief onderhoud en snel en vakkundig schakelen bij storingen weet jij die kosten te voorkomen. Een hele verantwoordelijkheid, maar binnen die ruige offshore en onshore industrie ook een mooie vakinhoudelijk uitdaging. Omdat jij jouw installaties tot in detail kent ben jij in staat om collega’s te begeleiden. Jij zorgt ervoor dat iedereen volgens de juiste procedures en veiligheidsprotocollen werkt.

Wil jij werken als Elektrotechnisch en Instrumentatie Technician?

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar techneuten die willen werken als E&I Technician op verschillende projecten. Bekijk ons actuele vacatureoverzicht of neem contact op met één van onze Recruiters. Bekijk ook onze andere vakgebieden en functies in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord