Elektrotechniek en Instrumentatie (E&I)

In de controlekamer vindt een enorme storing plaats. Jij bent alleen op locatie en het hele herstelproces hangt van jou af. Je analyseert en repareert vlug en vakkundig, zodat de storing snel verholpen is en alle processen snel weer opgestart kunnen worden. Dankzij jouw expertise in procesbesturing los jij alle storingen efficiënt op en worden vernieuwingen in de systemen soepel geïmplementeerd.

Wat kan ik doen binnen Elektrotechniek en Instrumentatie?

Afhankelijk van je werkplek ben je vooral specialist of generalist. Wat jouw functie ook is en in welke industrie jij ook werkt, je bent gediplomeerd en gecertificeerd. Binnen de vacatures Elektrotechniek en Instrumentatie kun je aan de slag in verschillende functie zoals bijvoorbeeld:

Waar kan ik werken binnen Elektrotechniek en Instrumentatie?

Elektrotechniek en Instrumentatie is een breed technisch vakgebied met veel verschillende aspecten. Hieronder valt zowel de installatie van wandcontactdozen en verlichting, maar ook energietechniek, procesbesturing, telecommunicatie en meet- en regeltechniek. Als specialist in dit vakgebied zijn er diverse mogelijkheden in de offshore en onshore industrie. Van sterkstroom tot zwakstroom, van het werken met storing en onderhoud tot het ontwerpen en in gebruik nemen van technische installaties.

Wat kan ik bij Redwave doen als ik wil werken binnen Elektrotechniek en Instrumentatie?

Projecten waar jij als E&I’er aan mee zou kunnen werken zijn bijvoorbeeld:

  • Shutdowns
  • Decomissionning
  • Beheer
  • Reguliere storingsdienst
  • Reguliere onderhoudsdienst

Offshore en onshore werk je onder andere met diesel- en gasmotoren, gasturbines, compressoren, elektrische (hoogspannings)installaties en DCS-systemen. Je kunt offshore op bijvoorbeeld een boorplatform aan de slag, terwijl je onshore in gasfabrieken onderhoud aan verschillende elektronische installaties kunt uitvoeren.

Waarom wil ik werken binnen Elektrotechniek en Instrumentatie?

Jouw werkzaamheden zijn divers en je werkt met veel verschillende partijen, elektrotechnische installaties en materialen. Daarnaast ben je breed inzetbaar, waardoor je offshore en onshore aan de slag kunt. Naast dat je veel afwisseling hebt in je werk, zijn E&I-functies ook verantwoordelijke functies. Er wordt op jouw expertise gerekend. Jij bent vaak de enige persoon die storingen zelfstandig weet op te lossen. Zo zorg jij ervoor iedereen zo snel mogelijk weer kan doorwerken. De ontwikkeling in elektrotechnische installaties staat nooit stil. Dat is mooi want dat betekent dat jouw functie ook inhoudelijk door blijft ontwikkelen.

Wil jij werken binnen Elektrotechniek en Instrumentatie?

Klik dan hier door naar ons actuele vacatureoverzicht of neem contact op met één van onze Recruiters. Dan kijken we samen wat we jou kunnen bieden. Ben jij breed inzetbaar? Bekijk dan ook vooral onze andere vakgebieden in de offshore en onshore industrie!

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord