Werken als Toolpusher

Werken binnen Drilling is al een uitdaging op zich, maar werken als Toolpusher is ook nog eens zelfstandig werk. Jij stuurt het hele proces aan en begeleidt alle werkzaamheden. Je zorgt ervoor dat iedereen de middelen heeft om zijn of haar werk goed te kunnen doen en zet iedereen op de juiste werkplek in. Op de boorvloer houd jij alle ballen moeiteloos in de lucht.

Als Toolpusher beheer jij de volledige boorinstallatie en ben je eindverantwoordelijk voor alle offshore en onshore boorwerkzaamheden. Jij zet er dus ook druk achter om alles zo snel, efficiënt en veilig mogelijk voor elkaar te krijgen. Ook ben jij het aanspreekpunt voor jouw team en de opdrachtgever. Je start je dag met het controleren van alle benodigde materialen en gereedschappen. Ook beoordeel jij of ze nog in goede staat zijn. Zodra de boring begint, stuur jij jouw team constant aan en onderneem je actie bij problemen. Dankzij jou is de boorput op tijd gereed voor productie.

Werksfeer binnen Drilling

De sfeer is goed en professioneel op de boorvloer, maar natuurlijk wordt er ook veel met elkaar gelachen. Jouw team staat onder druk om veilig en snel te werken. Daarom is het belangrijk dat jullie snel, helder en direct met elkaar schakelen. Vaak is de communicatie dan ook informeel. Omdat je werkt in een ruwe en ruige industrie, is jouw veiligheidsbewustzijn je belangrijkste vaardigheid. Als alles vlekkeloos verloopt en jullie een project eerder dan gepland afronden, vieren jullie dat met het hele team.

Leidinggevende functie

Werken als Toolpusher draait om verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Daarbij is leidinggeven een essentieel onderdeel. Jij kent het reilen en zeilen van de Drilling wereld en hebt verschillende vacatures binnen jouw vakgebied vervuld. De verantwoordelijkheid voor de complete Drilling rig en voor al jouw collega’s die daarop aan het werk zijn, kun jij dus zeker aan. Daar hoort uiteraard een passend salaris bij. Ook adviseer jij verschillende partijen vanuit jouw rol als vraagbaak.

Wil jij werken als Toolpusher?

Bekijk vooral onze Drilling vacatures in het vacatureoverzicht. Heb je interesse in één van de vacatures binnen de verschillende vakgebieden? Laat het gerust weten, wij nemen graag contact met je op om jouw volgende carrière stap te bespreken.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord