Werken als Driller

Op de boorvloer gebeurt van alles. Het is een ruige en dynamische werkomgeving. De aard van jouw werk als Driller maakt dat het er al snel hectisch aan toe kan gaan. Jij weet je hoofd toch koel te houden en zorgt ervoor dat jij en je team veilig en beheerst kunnen werken.

Werken als Driller betekent werken in een team van experts. De Assistent Driller uit jouw team zorgt ervoor dat het werk is voorbereid en dat de materialen klaarliggen. Hij of zij stuurt de rest van het team aan, zodat de boring kan beginnen. Jij bestuurt de machine en houdt tijdens het boren het overzicht. Terwijl de automatische boor de grond breekt en doorboort, houd jij het proces in de gaten en stuur je het team bij. Het systeem geeft je belangrijke informatie over gassen, vloeistoffen en druk waar jij op inspeelt in de besturing van de machine. Ook is het aan jou om in te grijpen als er iets verkeerd gaat. Verantwoordelijkheid heb je dus zeker wanneer je werkt als Driller.

Werksfeer binnen Drilling

De sfeer is goed en professioneel en er wordt informeel en direct met elkaar gecommuniceerd. Ondanks dat jouw team onder druk staat om snel te werken, zorg jij dat het werk altijd veilig gebeurt. Omdat je werkt in een ruwe en ruige industrie, is jouw veiligheidsbewustzijn dan ook ontzettend belangrijk. Als alles vlekkeloos verloopt en jullie een project eerder dan gepland afronden, vieren jullie dat met het hele team.

Leidinggevende functie

Jij staat aan het hoofd van een team dat voornamelijk voorbereidende en onderhoudswerkzaamheden uitvoert. Naast dat je hen aanstuurt, zorg jij dat de boormachine bestuurd wordt. Jij bent degene die ervoor zorgt dat er daadwerkelijk geboord wordt. Als Driller ben jij dus de motor achter het Drilling proces.

Zelfstandigheid

Als Driller heb je een verantwoordelijke en leidinggevende taak. Jij zorgt ervoor dat de Assistent Driller, de Derrickmen, de Roughnecks en de Roustabouts hun werk goed kunnen doen. Iedereen is op elkaar ingewerkt en alle werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn op elkaar afgestemd. Jij bent degene die het overzicht op de boorvloer en de systemen houdt. Constant controleer jij of het proces nog optimaal verloopt. Als dat niet zo is, is het aan jou om zaken bij te sturen of om bijvoorbeeld onderhoud te laten uitvoeren. Omdat jij in je eentje de besturing van de boormachine verzorgt, is het werken als Driller ook zeker zelfstandig werk.

Wil jij werken als Driller?

Ben jij op zoek naar een vacature als Driller? Wil jij de motor achter het Drilling proces zijn? Bekijk dan vooral ons actuele vacatureoverzicht en de andere vakgebieden in de offshore en onshore industrie om te kijken of we een passende functie voor je hebben. Liever direct in gesprek? Onze Recruiters zitten graag met jou om de tafel. Zo kunnen we samen kunnen naar jouw mogelijkheden kijken.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord