Werken als Derrickman

Werken als Derrickman betekent werken als een echte generalist. Je geeft leiding, doet kwaliteitsonderzoek, mixt chemicaliën, begeleidt boorpijpen en voert onderhoud uit. Ook zorg je voor veilige werkplekken. Jouw takenpakket is breed en dynamisch. Vuile handen krijgen, vind jij als gepassioneerde Derrickman geen probleem.

Een vacature voor Derrickman kom je ook tegen als Boormeester of Derrickhand. In deze functie start jij je dag met het mixen van chemicaliën. Dit is erg belangrijk, omdat de goeie mix ervoor zorgt dat de kwaliteit van de ‘mud’ (het mengsel) consistent blijft. Je bent verantwoordelijk voor de dichtheid en vloeibaarheid van de het mengsel dat gebruikt wordt om de boorkop te onderhouden. Deze boorvloeistof levert druk, zodat andere vloeistoffen niet in de boorput terechtkomen. Daarnaast blijft de boorkop zo koel, schoon en functioneel. Ook zorgt de vloeistof ervoor dat de put gespoeld wordt, dat de cuttings (het boorgruis) worden afgevoerd en de put zelf niet instort.

De mud is dus cruciaal en de kwaliteit moet altijd gewaarborgd zijn. Daarom werk jij vaak vanuit de pompkamer. Ook ben je te vinden op de Derricktoren om de boorpijp veilig naar de put te begeleiden. Verder pleeg je onderhoud aan vloeistoftanks en machines. Als Derrickman zorg jij er dus voor dat alle boorbenodigdheden altijd in uitstekende conditie zijn en dat het boorproces veilig plaatsvindt.

Werksfeer binnen Drilling

Werken binnen Drilling betekent samenwerken. Er wordt informeel en direct met elkaar gecommuniceerd. De sfeer is goed en professioneel, maar natuurlijk wordt er ook veel met elkaar gelachen. Jouw team staat onder druk om veilig en snel te werken. Bij iedere vacature in een ruwe en ruige industrie, is jouw veiligheidsbewustzijn je belangrijkste vaardigheid. Als alles vlekkeloos verloopt en jullie een project eerder dan gepland afronden, vieren jullie dat met het hele team.

Leidinggevende functie

Als Derrickman geef jij leiding aan de Roughnecks. Jij zorgt ervoor dat zij van elkaar kunnen leren en stuurt ze bij waar nodig. Zo leren ze de fijne kneepjes van het vak en kunnen ze jou zo nu en dan aflossen. Als jij klaar bent voor de volgende stap, heb jij binnen je team genoeg talenten opgeleid om jou op een goede manier te vervangen.

Geen klus maar een carrière

Drilling is jouw vakgebied. Je bent specialist op de boorvloer, expert op gebied van boorvloeistof en vakman als het aankomt op onderhoud. Jouw kennis en kunde zorgen ervoor dat het aanboren van de put veilig en efficiënt gebeurt. Wil je nog meer uit jouw Drilling carrière halen? Bij Redwave kan dat. Zo kun je bij ons doorgroeien tot Assistent Driller, Driller of zelfs Toolpusher. Dus als jij ambitie hebt en bereid bent om je optimaal in te zetten, dan kun je jouw carrière bij Redwave een flinke boost geven door steeds weer promotie te maken.

Wil jij werken als Derrickman?

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben regelmatig vacatures binnen Drilling. Bekijk ons actuele vacatureoverzicht of neem contact op met één van onze Recruiters. Wij nemen graag contact met je op om jouw persoonlijke mogelijkheden te bespreken. Bekijk ook onze andere vakgebieden in de offshore en onshore industrie voor nog meer interessante uitdagingen.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord