Drilling

Vandaag ga jij proefboringen doen. Tijdens de pré-job safety meeting wordt regen en windkracht 7 aangekondigd. Het vinden van olie- en gasreservoirs is een lang en complex proces. Na jaren van onderzoek en exploratieboringen hoop jij nu een succesvolle boring te doen. De weersomstandigheden zijn wel heftig, dat maakt het allemaal net wat zwaarder. Op dit soort momenten weet je: dit is offshore werken in de meest uitdagende omstandigheden.

Wat kan ik doen binnen Drilling?

Het werken binnen Drilling is specialistisch en divers. Je kunt verticale boringen doen naar exploratie- of productieputten voor de winning van olie en gas. Maar ook boren naar geothermische bronnen voor het duurzaam verwarmen van gebouwen of tuinkassen. Het specialistische horizontaal gestuurd boren (HDD) wordt gebruikt voor het maken van ondergrondse infrastructuren. Waar jij ook boort, jouw veiligheidsbewustzijn is altijd belangrijk. Je werkt met grote putten, zware equipment en hoge druk. Binnen Drilling kom je verschillende functies tegen:

Waar kan ik werken binnen Drilling?

Drilling vacatures kom je zowel offshore als onshore tegen. Offshore is de kans groot dat je op de Noordzee komt te werken op een jack-up drilling rig. Onshore zal je vaak door heel Europa werken op een verplaatsbare drilling rig.

Wat kan ik bij Redwave doen als ik wil werken binnen Drilling?

Wij hebben regelmatig Drilling vacatures. Interessant, want dit vakgebied kenmerkt zich door duidelijke doorgroeimogelijkheden. Je begint onshore of op een boortoren als allround offshore medewerker Roustabout onder leiding van de Kraandrijver. Vanuit jouw functie als Roustabout zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Welke kant je op gaat, hangt af van jouw kwaliteiten en ambities. Als je genoeg werkervaring hebt opgedaan, kun je een volgende stap zetten in de richting van bijvoorbeeld:

  • (Assistent) Kraandrijver, als je meer geïnteresseerd bent in de logistieke kant van de industrie
  • Motorman, als je meer geïnteresseerd bent in de mechanische kant van de industrie
  • Drilling, als je graag verder wilt groeien richting de boorvloer

Functieperspectieven binnen Drilling zijn bijvoorbeeld Roughneck, een functie waarin je alle fijne kneepjes van het werken op de boorvloer leert. Daarna zou je eventueel nog verder kunnen doorgroeien tot Derrickman, een meer leidinggevende positie. Vanuit daar kun je je zelfs nog verder opwerken, bijvoorbeeld tot Assistant Driller, Driller of zelfs Toolpusher. Kijk hier voor de actuele Drilling vacatures. 

Waarom wil ik werken binnen Drilling?

Werken binnen Drilling betekent werken aan projecten met een kop en een staart. Voor jou en jouw team is het iedere keer weer een uitdaging om succesvol veilig een nieuwe put aan te boren. Al jouw Drilling collega’s zetten zich hier vol voor in. Dat maakt de Drilling teams hecht. De communicatie is direct en er heerst een informele sfeer op de boorvloer.

Binnen dit vakgebied kun je zowel offshore op platforms in de Noordzee als internationaal aan wal (onshore) aan de slag. Je kunt zowel offshore als onshore in een aantrekkelijk 2-op-2-af of 3-op-3-af schema werken. Binnen Drilling krijg jij de kans om jouw ambities waar te maken en door te groeien in meerdere verantwoordelijke functies. Als jij er klaar voor bent om jezelf te ontwikkelen en om de komende jaren carrière te maken, dan is werken binnen Drilling wat voor jou.

Wil jij werken binnen Drilling?

Dan gaan wij graag voor je aan de slag. We hebben vaak Drilling vacatures en bekijken samen met jou wat voor mogelijkheden we voor je hebben. Neem vooral contact op met één van onze Recruiters en vergeet niet ook een blik te werpen op onze andere vakgebieden in de offshore en onshore industrie!

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord