Werken als Schilder/Straler

De ruige offshore wereld op platforms in de Noordzee heeft jou altijd al aangetrokken. Ook de industriële wereld van de onshore havengebieden vind jij een machtig mooie werkplek. Tijdens het werken als Schilder/ Straler heb jij de mogelijkheid om deze interessante werelden van dichtbij te ontdekken. Zo zet je je eerste stap in een carrière in bijvoorbeeld de olie- en gasindustrie. Door trainingen te volgen en tijdens je werk bij te leren, heb jij -wanneer je die ambitie hebt- de mogelijkheid om door te groeien in het werken binnen Drilling of Rigging en Lifting. 

Na het dagelijkse werkoverleg pak jij je hogedrukapparatuur en ga je aan de slag. Je stelt je werkomgeving veilig, controleert het te behandelen oppervlak en start met straal- en spuitwerkzaamheden. Jij werkt op diverse grote offshore of onshore constructies en draagt bij aan het onderhoud van deze werkplekken. Lastige roestvlekken verwijder je handmatig, zodat je daarna op een schoon oppervlak een nieuwe laag industriële verf kunt aanbrengen. Je assisteert je collega’s op de werkvloer waar je kunt. Als je voor een Roustabout kunt invallen, pak je die kans meteen. Hiermee kun je goed laten zien hoe veelzijdig jij bent. Werken als Schilder is fysiek zwaar werk waar jij voldoening uit haalt. Je werkt altijd veilig en houdt je hoofd koel, omdat je werkt met gevaarlijke stoffen. Op deze zelfstandigheid en verantwoordelijkheid ben jij voorbereid.

Werksfeer offshore

Als Schilder / Straler heb je een afwisselende functie en ontmoet je veel verschillende mensen. Vanwege het projectmatige karakter kom je op veel verschillende werkplekken. In de teams waarin jij samenwerkt wordt er informeel en direct met elkaar gecommuniceerd. Jouw team staat onder druk om veilig en snel te werken. De sfeer is goed en professioneel, maar natuurlijk vieren jullie successen samen en wordt er ook veel met elkaar gelachen. Omdat je werkt in een ruwe en ruige industrie, is jouw veiligheidsbewustzijn je belangrijkste vaardigheid.

Doorgroeimogelijkheden

Vanaf Schilder zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Je hebt bijvoorbeeld een goede basis voor het werken binnen Drilling, Werktuigbouwkunde of Rigging en Lifting. Welke kant je op gaat, hangt af van jouw kwaliteiten en ambities. Als je genoeg werkervaring hebt opgedaan, kun je een volgende stap zetten naar:

  • Werken als (Assistent) Kraandrijver, als je meer geïnteresseerd bent in de logistieke kant van de industrie
  • Werken als Motorman, als je meer geïnteresseerd bent in de mechanische kant van de industrie
  • Werken binnen Drilling, als je graag verder wilt groeien op de boorvloer. Functieperspectieven binnen deze richting zijn bijvoorbeeld Roughneck, Derrickman, Assistant Driller, Driller of zelfs Toolpusher

Samenwerken

Juist omdat je binnen de offshore of onshore industrie in een ruige omgeving werkt, moet je constant alert zijn en over de veiligheid van jezelf en je collega’s waken. Samenwerken is dus extra belangrijk. Niet alleen zorg je er samen voor dat elk project succesvol en binnen de planning wordt afgerond, maar je zorgt er met elkaar ook voor dat iedereen weer veilig naar huis kan. Offshore of op een afgelegen onshore industrieterrein ben je echt van elkaars kennis en kunde afhankelijk.

Wil jij werken als Schilder / Straler?

Bekijk ons actuele vacatureoverzicht. Bekijk ook onze andere vakgebieden in de offshore en onshore industrie voor nog meer interessante uitdagingen. Wil je liever eerst contact met één van onze Recruiters? Ook dat kan, wij komen graag met je in gesprek.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord