Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze betrokkenheid reikt verder dan ons vakgebied. Waar wij kunnen, willen wij onze verantwoording nemen als het gaat om de medewerker, maatschappij en het milieu.

Duurzame inzetbaarheid

Als Redwave vinden wij het belangrijk om een goede werkgever te zijn. Wij stimuleren duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, onder andere door samen te bouwen aan ieders loopbaan. Ook hebben we aandacht voor de balans tussen werk- en vrije tijd. Wij vinden het belangrijk salarissen altijd op tijd te betalen en wij zetten alleen volledig getrainde medewerkers in. Daarnaast zijn we een betrouwbare partner voor onze opdrachtgevers door altijd voor de beste collega te zorgen. Wij willen blijvend voldoen aan normeringen en certificeringen. Om de ontwikkelingen in ons vakgebied te blijven ontwikkelen en verbeteren, zijn we lid van de Vereniging van Nederlandse Detacheerders.

CO2-neutraal

Als detacheerder in de offshore en onshore industrie, heeft het werk dat onze collega’s uitvoeren impact op mens en milieu. Daarom vinden wij het belangrijk om ook hierin onze verantwoordelijkheid te nemen. Het is ons doel om een CO2-neutrale onderneming te zijn. Onze processen en bedrijfsvoering zijn ingericht met dit doel als uitgangspunt. Wij werken aan CO2-neutraliteit door actief te werken aan een reductie van onze CO2-uitstoot. Bijvoorbeeld door onze processen maximaal te automatiseren, waardoor onze medewerkers, opdrachtgevers en wijzelf papierloos kunnen werken.

Daarnaast compenseren wij de uitstoot die wij (nog) niet kunnen vermijden of voorkomen. Dit doen wij in samenwerking met de Landlife Company. Via deze samenwerking leveren wij een bijdrage aan het herbebossen van twee miljard hectare ongezonde grond. Een deel van deze herbebossing wordt namens Redwave geplant. Hierdoor leveren wij een bijdrage aan het herstellen van de natuur, waar we dat op een andere manier (nog) niet kunnen.