Werken als Operator / Mechanic voor Ampelmann

Werken als Operator/ Mechanic voor Ampelmann is werken in een internationale functie. Gemiddeld ben je vier weken achter elkaar van huis. Jij gaat aan de slag op een schip dat in de Europese zeeën, maar ook in Australië zou kunnen varen. De wereldzeeën zijn jouw werkplek. Door innovatieve technologie maakt Ampelmann offshore transport zo eenvoudig als het oversteken van de straat. Jij zorgt ervoor dat crewleden en/of vracht veilig van een schip naar een platform of windmolen kunnen worden overgebracht.

Elke vacature is anders. Ieder project, ieder schip, ieder platform, iedere windturbine zit weer op een andere manier in elkaar. Als ervaren Operator/ Mechanic kun jij ook goed uit de voeten met de verschillende Ampelmann systemen. Jij bent de expert op het gebied van veiligheid, dus situaties inschatten en beoordelen kun jij als geen ander. Na het teamoverleg vroeg in de ochtend bekijk jij de verschillende schema’s die aangeven of de weersomstandigheden goed genoeg zijn om een veilige overtocht te realiseren. Daarna kruip jij achter het besturingspaneel en bereidt ook de rest van jouw team zich voor op de oversteek. De Ampelmann-brug of ‘Gangway’ wordt uitgeslagen, zodat mensen en vracht naar de overkant gebracht kunnen worden. Jij voert het onderhoud en de controlerondes rondom dit proces uit en werkt aan het einde van je dag de administratie bij.

Werksfeer bij Ampelmann

Jouw collega’s maken je werk mooier. Omdat je wekenlang intensief met elkaar samenwerkt, hebben jullie onderling een sterke band. Jullie kunnen van elkaar op aan en weten precies hoe jullie de processen in goede banen moeten leiden. Deze sterke band beperkt zich niet alleen tot de werkvloer. Ook na een lange shift weten jij en je collega’s elkaar te vinden. Werken bij Ampelmann is werken in een goede sfeer.

Werken als Operator/ Mechanic betekent duidelijk communiceren en stevig in je schoenen staan. Er wordt direct en informeel met elkaar gesproken in het Engels en in het Nederlands. Jij moet alle partijen duidelijk maken of het wel of niet veilig genoeg is om over te steken. Zelfs als de kapitein van het schip het niet met je eens is, bepaal jij of de oversteek wel of niet doorgaat. Ook als je alleen of met een klein team op zee bent, weet jij iedereen te overtuigen. Vanwege het internationale karakter van het werk kom je afwisselende woon- en werkomstandigheden tegen. Deze kunnen soms zelfs wat onprettig zijn. Jij kunt je gelukkig goed aanpassen en geniet van de diverse uitzichten die jij op je reis meekrijgt.

Offshore werken als Operator/ Mechanic

Werken bij Ampelmann gebeurt meestal in een vier-op-vier-af-schema. Dat houdt in dat je vier weken lang diensten van twaalf uur op de boot werkt. Dit kunnen dag- of nachtdiensten zijn. Jij blijft tijdens je dienst voortdurend alert. Na vier weken werken, kun je vier weken thuis bijkomen. In die periode thuis heb je lekker veel tijd voor jezelf, je familie of je hobby’s. Waar voor de meeste mensen het gewone weekend veel te kort is, kun jij dankzij dit offshore schema wel vier weken lang van je ‘weekend’ genieten. Na vier weken vrij thuis te zijn geweest, vlieg je dan weer naar je werkplek op zee.

Opleidingstraject richting Operator/ Mechanic

Werken als Operator/ Mechanic voor Ampelmann doe je niet zomaar. Je hebt een goed technisch inzicht nodig, zodat jij het intensieve opleidingstraject succesvol kunt afronden. Een achtergrond bij defensie, in de scheepvaart of als Monteur komt goed van pas. Na het traject bezit jij alle kennis die je nodig zult hebben in de praktijk.

Jouw training begint met een Basic Operator Training (BOT). Daarbij haal je verschillende offshore certificeringen zoals de VCA en BOSIET. Ook doorloop je verschillende medische keuringen. Als je al deze trainingen goed doorlopen hebt, ga je je inwerkperiode in. Offshore loop je mee met een ervaren Operator/ Mechanic en word je via learning on the job voorbereid op het zelfstandig uitvoeren van deze verantwoordelijke functie. Zodra jij zelf ervaren genoeg bent, kun je je verder ontwikkelen tot Person in Charge (PIC). Dan ben je op het schip het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen en stem je af met het Ampelmann-hoofdkantoor.

Wil jij werken als Operator/ Mechanic voor Ampelmann?

Als jij aan de slag wilt als Operator/ Mechanic, bekijk dan ons huidige vacatureoverzicht. We hebben namelijk regelmatig vacatures binnen Exploratie en Productie. Heb je liever eerst contact met één van onze Recruiters? Dat kan natuurlijk ook. Wij nemen graag contact met jou op om jouw persoonlijke mogelijkheden te bespreken.

Collega’s aan het woord

Wil jij je laten inspireren door jouw (toekomstige) collega’s? Lees en bekijk dan hun ervaringen en verhalen over werken in de offshore en onshore industrie.

Collega’s aan het woord